Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ; ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ











ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ








"Στην Κύπρο την αέρινη την Μακαρία την γη, η αγνή ψυχή δεν έσβησε και ζεί και ζεί και ζει"…….(Κωστής Παλαμάς)

Το Κυπριακό πρόβλημα περνά σήμερα την χειρότερη του φάση και ο κόσμος αναμένει από τους Κυβερνώντες να βρουν μια δίκαιη λύση.
H ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση το 2004, έδωσε κάποιες ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες όμως εξανεμίστηκαν με το γνωστό σχέδιο Ανάν.
Το αποκορύφωμα όμως της απογοήτευσης ήταν η δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Χριστόφια στις (18/3/2010) για μη απόσυρση από το τραπέζι των συνομιλιών της πρότασης για εκ περιτροπής Προεδρία.
Η δήλωση του ήταν σαφής, και με εξέπληξε η σιγουριά και η αποφασιστικότητα με την οποία την εξέφρασε. Αναρωτιέμαι το σκεπτικό το οποίο τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση και ποιο όφελος διαβλέπει από αυτή την υποχώρηση του που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουν.
Με εκπλήττει το επιχείρημα που προβάλλει ότι σε περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού θα υπάρξει διχοτόμηση της Κύπρου. Μήπως όμως όλα αυτά τα χρόνια η Κύπρος δεν είναι διχοτομημένη εφόσον κατέχεται το 37% του εδάφους της;
Και επειδή θέλουμε να αποφύγουμε την διχοτόμηση είναι καλύτερα να προσφέρουμε και την υπόλοιπη Κύπρο στην διακυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων;
Μήπως όμως η διχοτόμηση μακροπρόθεσμα αποδειχθεί ως η καλύτερη λύση επειδή έτσι θα διαφυλάξει τον Ελληνικό πολιτισμό, την θρησκεία και την παράδοση του νησιού μας;
Αναρωτιέμαι γιατί να θέλουμε σώνει και καλά να ζούμε μαζί σαν ένα "ενιαίο και αγαπημένο κράτος " και να προσποιούμαστε ότι δεν συνέβηκε τίποτα, ούτε εισβολή ούτε κατοχή και ότι είμαστε φίλοι.
Ιστορικά όχι μόνο δεν έχουμε κάτι κοινό αλλά και οι δύο πλευρές έχουν εκπαιδευτεί και γαλουχηθεί να τρέφουν μεταξύ τους μεγάλο μίσος. Αυτό είναι μεγάλο εμπόδιο τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους. Και αν το Σύνταγμα τoυ 1960 ήταν προβληματικό και μη εφαρμόσιμο και οδήγησε στην εισβολή του 1974 τι θα γίνει στο μέλλον με ένα Σύνταγμα πολύ πιο άδικο που θα δίνει το δικαίωμα στο 18% του πληθυσμού να κατέχει το 37% του εδάφους και να κυβερνά το 82% του πληθυσμού;
Είναι αυτό δημοκρατία; Και είναι αυτό το δικαίωμα που εξασφαλίσαμε με την ένταξη μας στην Ευρωπαική Ένωση;
Με την εκ περιτροπής προεδρία όχι μόνο δεν καταδικάζεται η Τουρκική εισβολή, αλλά και επιβραβεύεται με την διακυβέρνηση και του υπόλοιπου 63% του εδάφους και του 82% του πληθυσμού του νησιού.
Eπίσης ο Πρόεδρος μας είπε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε μια οδυνηρή λύση. Και γιατί να την δεχθούμε; Είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχθούμε και δεν το ξέρουμε; Αν είναι οδυνηρή αυτό δείχνει ότι είναι άδικη για εμάς και άρα στο μέλλον θα είναι οδυνηρότερη.
Και γιατί θα πρέπει να παραχωρήσουμε τα εδάφη μας με τις ευλογίες μας μόνο και μόνο για χάρη της λύσης; Ας κρατήσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια μας αφού δεν έχουμε την δύναμη να βρούμε το δίκαιο μας. Η συνεχής υποχώρηση θα έχει σαν αποτέλεσμα την Τουρκοποίηση ολόκληρου του νησιού.
Και όλα αυτά χάριν της επανένωσης του νησιού! Η επανένωση δεν πρέπει όμως να γίνεται με συνεχή υποχώρηση από την δική μας πλευρά γιατί αυτό δείχνει ότι και στο μέλλον θα είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε ανάλογες ή και οδυνηρότερες υποχωρήσεις για χάρη και πάλι της διατήρησης του ενιαίου κράτους. Αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει επανένωση του νησιού θα πρέπει να το δείξει έμπρακτα και όχι να μιλά από την θέση του κατακτητή.
Και ο λαός; ΄Εχει ρωτηθεί αν θα ήθελε να έχει Τουρκοκύπριο Πρόεδρο; Και που είναι οι εξαγγελίες "όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους ή τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια;" Μήπως αυτό θα είναι το τίμημα ή μήπως ούτε και αυτά θα εξασφαλίζονται;
Και αν οι Τούρκοι δεν μας αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα εμείς δεν θα πρέπει να το διεκδικούμε;
΄Εχουν καταπατηθεί και διαστρεβλωθεί όλες οι αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας για χάρη της μη διχοτόμησης του νησιού και δεν προβλέπονται οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση που έχουμε Τουρκοκύπριο πρόεδρο.
Οι επιθυμίες και η γνώμη του λαού έχουν αγνοηθεί επανειλημμένα και τώρα διαπραγματεύονται μια λύση πολύ χειρότερη του σχεδίου Ανάν και αναρωτιέμαι πώς θα την παρουσιάσουν στον κόσμο για να πειστεί ότι είναι δημοκρατικό το 82% του πληθυσμού να κυβερνιέται από έναν πρόεδρο που αντιστοιχεί στο 18% του πληθυσμού που είναι οι Τουρκοκύπριοι.
Με αυτή την ιστοσελίδα θα ήθελα να δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που επιθυμεί να γράψει την άποψη του για την λύση που θα ήθελε να δοθεί στο Κυπριακό πρόβλημα αλλά και για το πώς αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί.











2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ Ε/Κ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟ 1974.ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΟΗΕ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΙΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΚΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή